Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Sport UL

Följ

UL

Följ oss för uppdateringar
Följ
BK Sport
Fotboll
UL
Tabell
Lag M V O F P
1 Eskilstuna City FK P05 Blå 13 12 0 1 36
2 Triangelns IK P05 grön 11 9 0 2 27
3 Triangelns IK P05 Svart 11 8 0 3 24
4 BK Sport P 05 Svart 12 7 1 4 22
5 Eskilstuna Södra FF Svart 13 3 1 9 10
6 Torshälla-Nyby IS svart P-10 9 3 0 6 9
7 IFK Eskilstuna P 05 blå 6 1 1 4 4
8 Hällbybrunns IF vit 8 1 0 7 3
9 Skogstorps GOIF 9 0 1 8 1

Match

Triangelns IK P05 grön

2 - 3
Triangelborg
14 maj 2015
10:00

BK Sport P 05 Svart

Referat

Referat: Triangelns IK P05 grön - BK Sport P 05 Svart

Dags för match igen och vi samlades tidig morgon på Triangelborg. Innan match gick vi igenom vilka positioner vi skulle spela på och vad som var viktigt att tänka på för att hjälpas åt både i försvarsspel och anfallspel. Bland annat att mittfälltarna måste följa med ner och hjälpa till i försvarsspelet och att backarna inte skulle bli stående kvar på vår planhalva när vi anfaller utan följa med upp och få ett mer kompakt lag.

När vi gick ut till match var det ett gäng riktigt laddade killar som var redo för match. Vi möttes av fint väder, mycket publik då det var 2 matcher parallellt och en fin kortsnaggad grön gräsmatta. När det var dags för match så saknades dock domaren vilket gjorde att en pappa till en av Triangelns spelare fick ställa upp och döma utan pipa dessutom. Det gjorde han dock med bravur.

Matchen drog igång och man märkte direkt att det skulle bli en tät och jämn match. Det blev mycket ställningskrig på mitten i början där både lagen ville visa att de var där för att vinna. Vi höll våra positioner bra och tog över lite efter en stunds spel och skapade några riktigt heta målchanser med bland annat ett ribbskott från Vincent, några frilägen och bra skott utifrån. Deras målvakt gjorde det dock riktigt bra och räddade dem från ett par baklängesmål. Istället blev det Triangeln som gjorde första målet efter en hörna där William gjorde en bra räddning men där Triangeln var hetare på returen och satte den i mål. Vi fortsatte dock att spela bra och Emil gör 1-1 på ett bra skott som går ribba in. Innan halvtid så gör också Lukas 1-2 efter en fin löpning.

I andra halvlek fortsätter det att vara lika jämnt vi är dock väldigt kompakta i vårt försvarsspel vilket gör att Triangeln får svårt att skapa riktiga lägen. Triangeln gör dock 2-2 på ett hårt långskott utifrån efter ca. 10 minuter av andra halvlek. Vi fortsätter att mala på och är det lag som skapar flest heta lägen under resterande del av matchen. Felix, Tore och Emil hade riktigt fina lägen som de kämpat sig till efter fint förspel men bollen smet straxt utanför målvaktens stolpe vid alla tillfällen. Matchen började lida mot sitt slut och man var förberedd på ett oavgjort resultat. Vi skapade ytterligare ett par chanser på slutet och på det ena av dem fick Figge in bollen i mål och spikade slutresultatet 2-3. Sett till chanser så var det rättvist även om spelet ute på planen var väldigt jämnt.

Det vi tar med oss från den här matchen är att vi verkligen spelade som ett lag och hjälptes åt över hela planen. Vi fick se ett härligt försvarsspel från Hannes, Neo, Figge och Tore där de fick jättebra hjälp från mittfältarna Vincent, Lukas, Elias, Emil och Hannes. Kul att se hur mittfältet jobbade tillbaka och gick ner och täckte upp på de ytor där Triangeln hade fria spelare. Vi fick se ett riktigt fint passningspel och bra rörelse på våra kantspelare på mittfältet och våra anfallare Tore, Felix och Figge. Det var det som gjorde att vi skapade mycket chanser som vi också fick utdelning på. Sist men inte minst fick vi se riktigt bra målvaktspel från William som var säkerheten själv och ägde straffområdet! En riktigt stor eloge till alla spelare för storstilat spel och härliga kämpainsatser där vi följde det vi pratat om innan match.

Tack också till vår trogna publik, gott kaffe och till spelarna och ledarna i Triangeln för en juste och trevlig match.

Andra möten i serien

sön 13 sep 2015, 11:00 BK Sport P 05 Svart - Triangelns IK P05 grön 0 - 6